Mahābhāratavolume 2

Del två: Det stora kriget

Krishna Dharma Dāsa

product-cover

17.99 EUR

Language
Swedish

I denna flertusenåriga berättelse möter vi de fem hjältemodiga pandavabröderna, som oförskyllt förföljs av sina ondskefulla kusiner. Bröderna tvingas delta i en bedräglig tärningsmatch, varvid de frånluras sitt vidsträckta kungarike och alla sina tillgångar, samtidigt som deras undersköna, gemensamma hustru skändas offentligt. Osämjan mellan de båda lägren växer till en släktfejd som hotar att förgöra en stor del av världens krigare. Under tiden får vi lära känna himmelska skönheter, gudar, vismän, kraftfulla krigarkungar och fruktansvärda demoner.

I Krishna Dharmas romanversion av Mahābhārata (i två delar) kan vem som helst tränga in I den fascinerande värld som återfinns i Indiens klassiker. För den som vill läsa en verkligt majestätisk berättelse med hisnande intriger, där samtidigt ett underliggande, djupare tema hela tiden åtföljer själva handlingen, är denna bok ett måste.

”Mahābhārata, detta fantastiska, fantasieggande epos, har i alla tider inspirerat människor. Vad vore till exempel en Deepak Chopra eller en Gandhi, om de inte redan i tidiga år lyssnat till dess makalösa berättelser om kärlek, ädelmod, svek och krig?”

=== SIGNATURE

  • Jörgen Sundvall, författare och filosof